sábado, 8 de diciembre de 2007

CATALUNYA, LA GARROTXA, SANTA PAU.


Europa, Espanya, Catalunya, Garrotxa, SANTA PAU:
Vet aquí el que ha estat denominat "miracle garrotxí": Santa Pau.
El municipi de Santa Pau, 48,80Km2, al sud-est de la plana d’Olot, en plena Zona Volcànica i al cor de la Garrotxa. La vall entre les serralades de St.Julià del Mont i Sta. Maria de Finestres és travessada per les torrenteres hidrogràfiques del Ser.
Nombrosos camins per accedir a les més llunyanes masies que poblen aquesta geografia han estat arranjats. Els accessos per a vianants a l’entorn de la vila s’han millorat, enjardinat o construït, segons el cas, sense oblidar el manteniment i la conservació posteriors que els fan útils tant per als visitants com per als mateixos veins.
De ser un lloc poc conegut a convertir-se en l’indret més visitat, més admirat i que rep felicitacions de tots els sectors socials. Un factor clau d’aquest pas ha estat la voluntat de la gent del poble i, sens dubte, la dels diferents organismes de la Generalitat de Catalunya, presidida pel senyor Jordi Pujol, sense aquests ajuts Santa Pau mai no hauria esdevingut el que avui és.
Els avantpassats dedicats a la pagesia i als seus ramats de vaques, xais, cavalls... van esta els responsables de la conservació tan acurada del patrimoni natural i han impedit que les terres fossin malmeses.
Van fer arribar a la generació actual un indret únic a la península Ibèrica que ha permès a la Generalitat de Catalunya declarar-lo Parc Natural. El 81% del territori municipal és espai topogràfic i forma part del Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa, i dins aquest indret hi ha punts d’interès especial com el volcà de Santa Margarida, el volcà Croscat, la Fageda d’en Jordà o el Salt d’aigua de Can Batlle.
Moltes entitats culturals, agrupacions... , han fet molts i diversos actes que han donat un gran prestigi a la tradició i renom al poble de Santa Pau.
Activitats diverses, festes, avui dia ja conegudes arreu, com la Fesolada, poc després de Sant Antoni, el pessebre vivent, l’Homenatge a la gent gran i diferents actes tan esportius com culturals, obres de teatre, esplais, cants corals, intercanvi d’obres artístiques, ... han aconseguit que Santa Pau hagi esdevingut un punt de trobada de visitants de molt diverses procedències i amb diverses motivacions.

Santa Pau és una vila d’origen medieval situada en plena Zona Volcànica de la Garrotxa, la qual cosa li dóna un especial atractiu turístic que la converteix en un dels indrets més populars i visitats de la zona.

Si teniu algun dupte , podeu escriure a:
PATRONAT TURISME SANTA PAU
C\ Plaça Major, 1
17811 Santa Pau (Girona) SPAIN
Telf i fax: 972 68 03 49
E-mail: asantapau@garrotxa.com